Украинският президент Володимир Зеленски предупреди генералите си, че намесата в

...
Украинският президент Володимир Зеленски предупреди генералите си, че намесата в
Коментари Харесай

Зеленски скастри Залужни: Намесата на генералите в политиката заплашва единството на страната

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести генералите си, че намесата в политиката заплашва националното единение, съобщи УНИАН. Предупрежедието си той насочи в изявление за английското издание The Sun.

Британският таблоид отбелязва, че предизвестието е предшествано от спор с главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) военачалник Валерий Залужни, който съобщи, че войната с Русия е в задънена улица и че украински пробив на фронта е малко евентуален.

Зеленски укори Залужни за изказванията му и означи, че генералите, които влязоха в политиката, са създали неточност. Той също по този начин предизвести, че висшите военни водачи рискуват непокорство от страна на своите бойци, в случай че влязат в политиката.

" Различни политически сили набутват военните в политиката. Това беше след 2014 година, когато всяка политическа партия искаше някакви военни, хора с пагони и мисля, че това беше доста огромна неточност. Те бяха принудително вкарани, след което всички бяха с унищожена известност ", означи президентът.

Според Зеленски, " в случай че управлявате война, имайки поради, че на следващия ден ще участвате в политиката или изборите, тогава в думите си и на фронтовата линия би трябвало да се държите като политици, а не като военни и аз имам вяра, че това е голяма неточност. "

" С цялото ми почитание към военачалник Залужни и към всички командири, които са на бойното поле, имаме безусловно открита подчиненост и не може да има две, три, четири, пет такива. Според закона и военните условия, това даже не може да се разисква. Това не води до единение на нацията ", сподели президентът.

Конфликтът сред Зеленски и Залужни

В началото на ноември The Washington Post заяви, че след месеци на тежка контраатака, напрежението измежду висшите командири на Украйна ненадейно се е изляло в обществената сфера и в непоклатимото единение на страната се появяват пукнатини.

Журналистите припомниха думите на Зеленски, че на бойното поле няма " невъзможност ", пристигнали след публикуването на публикация на Залужни за обстановката на фронтовата линия. В същото време един от помощниците на президента сподели, че мненията на Залужни пред медиите " улесняват работата " на Русия.

Впоследствие от офиса на президента отхвърлиха разликите сред Залужни и Зеленски. Съветникът на шифа на президентската канцелария Михайло Подоляк означи, обаче, че " президентът направи извънредно значимо конкретизиране ".

Той акцентира, че Зеленски е в контакт със Залужни съвсем всеки ден. По думите му през последните месеци няма промени в връзката и връзките им. Президентът и командващият армията не престават да разискват коригирането на военната тактика на страната.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР