Украинският президент Володимир Зеленски представи на 16 октомври пред Върховната

...
Украинският президент Володимир Зеленски представи на 16 октомври пред Върховната
Коментари Харесай

Какво предвижда Планът за победа на Зеленски?

Украинският президент Володимир Зеленски показа на 16 октомври пред Върховната рада (парламента на страната) Плана за победа на Украйна във войната.

Планът съдържа пет точки и три секретни приложения, които остават към този момент в загадка. Първата точка е геополитическа, втората и третата са военни, четвъртата визира икономическата сфера, а петата - сигурността.

Зеленски разясни, че точките от проекта са тъкмо избрани във времето. Първите четири от тях касаят интервала, през което ще продължи войната, а петата приготвя времето след приключването й като посредством нея ще бъде обезпечена сигурността, написа actualno.com.

Първата точка - покана в НАТО

" Първата точка е покана за НАТО. Сега. Ние сме демократична нация, която потвърди, че може да пази евроатлантическия и общия ни метод на живот. В продължение на десетилетия Русия се възползва от несигурността в Европа и точно от обстоятелството, че Украйна не е член на НАТО. Това изкушаваше Русия да протяга ръка на нашата сигурност. Сега поканата към Украйна за НАТО може да стане в действителност фундаментална за мира. Искам да благодаря на всички наши сътрудници, които поддържат поканата за присъединение на Украйна към НАТО точно в този момент и (разбират) че с това участие по-късно ще бъдем укрепени не ние, а всички ние дружно ", сподели президентът.

Затова, по думите му, първата точка е най-важната - " това е отправната точка на Плана за победа ". Защото тя демонстрира " безусловната позиция " по какъв начин сътрудниците виждат мястото на Украйна " в архитектурата на сигурността ".

Втората точка - отбраната на Украйна

Втората точка съдържа явен лист с оръжия, нужни на украинската войска. Благодарение на Курската интервенция ние видяхме, че Путин няма задоволително мощ да издържи, когато Украйна оказва толкоз мощен напън, съобщи Зеленски.

Третата точка - възпирането на съветската експанзия

В точка трета украинският президент акцентира, че светът би трябвало да отговори на съветската експанзия, тъй като Русия схваща единствено в случай че й се приказва от позиция на силата. Само по този начин може да бъде спряна експанзията на Русия както във връзка с Украйна, по този начин и по отношение на цяла Европа.

" Руското управление работи нападателно единствено когато е уверено, че няма да получи съответен унищожителен отговор. Когато Русия знае, че ще има отговор и схваща какъв ще бъде той, те избират договаряния и устойчиво общуване даже със стратегическите си съперници. "

В проекта Украйна предлага да разположи на своя територия повсеместен пакет неядрени стратегически възпиращи средства, който ще бъде задоволителен, с цел да отбрани Украйна от всяка военна опасност от Русия.

Четвъртата точка - икономическа

Тя се отнася до стратегическия и стопански капацитет на Украйна, който Руската федерация се пробва да унищожи.

В Украйна са съсредоточени естествени запаси, в това число сериозни метали на стойност трилиони щатски долари.

" Украйна предлага Съединени американски щати, дружно с избрани сътрудници, по-специално Европейския съюз, част от който ще бъде Украйна, и с други сътрудници по света, да сключат особено съглашение за взаимна отбрана на сериозните запаси, налични в Украйна ", съобщи Зеленски.

Пета точка - следвоенния интервал

След войната Украйна ще разполага с един от най-опитните и огромни военни контингенти. Именно украинският опит, извлечен от годините война против Русия, би трябвало да стане основа за подсилване на отбранителната дарба на НАТО и гарантиране на сигурността в Европа.

Зеленски акцентира, че Русия би трябвало да загуби войната. Не може да става никаква дума за заледяване на спора и за търговия със суверенитет, сподели той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР