Украинският президент Володимир Зеленски предаде днес официално на представител на

...
Украинският президент Володимир Зеленски предаде днес официално на представител на
Коментари Харесай

Зеленски предаде официално попълнения въпросник за членство на Украйна в ЕС

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през днешния ден публично на представител на Европейски Съюз попълнения въпросник за започването на развой по приемането на Украйна в съюза и изрази вяра, че до седмици тя ще добие статут на кандидат-член, съобщи Ройтерс.

Председателят на европейската комисия Урсула фон дер Лайен връчи на Зеленски въпросника по време на визитата си в Киев на 8 април, като даде обещание Украйна да бъде призната в съюза по ускорена процедура.

На видеоматериал, публикуван от украинското президентство, се вижда по какъв начин Зеленски предава на представителя на Европейски Съюз документа.

„ Силно имаме вяра, че тази процедура [предоставяне на кандидатски статут] ще се реализира през идващите седмици и че тя ще бъде позитивна в историята на нашия народ поради цената, която той заплаща по пътя към самостоятелност и демокрация”, споделя украинският президент по време на церемонията.

По-рано през днешния ден от канцеларията на Зеленски оповестиха, че чакат Украйна да получи статут на кандидат-член на Европейски Съюз на срещата на върха на съюза през юни. Като претендент за участие страната би трябвало да стартира договаряния за привеждането на своето законодателство в сходство с правната рамка на Европейски Съюз.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР