Украинският президент Володимир Зеленски посети Херсон и говори пред намиращи

...
Украинският президент Володимир Зеленски посети Херсон и говори пред намиращи
Коментари Харесай

Зеленски от Херсон: Готови сме за мир

Украинският президент Володимир Зеленски посети Херсон и приказва пред намиращи се там бойци, броени дни откакто съветските сили се изтеглиха от южния украински град, съобщи Ройтерс.

Украинското контранастъпление, което принуди съветските сили да се изтеглят от Херсон предходната седмица, е един от най-големите военни триумфи на Украйна, откогато Русия нахлу на украинска територия през февруари, отбелязва Ройтерс.

" Продължаваме напред ", сподели Зеленски на бойците, строени на централния площад на Херсон.

" Готови сме за мир, мир за цялата ни страна ", посочи украинският водач.

Зеленски изрази благодарността си към НАТО и към останалите съдружници на Украйна за помощта, която оказват в спора с Русия.

На площада в Херсон се събраха и цивилни, измежду които имаше родители с деца. Част от тях развяваха украински флагове, а други се бяха загърнали с националните знамена.

" Истински благополучен съм, можете да видите по реакцията на хората, че не става дума за нещо режисирано ", сподели още Зеленски.

" Хората чакаха украинската войска, нашите бойци, всички нас ", посочи президентът.

В отговор на въпрос накъде може да продължат настъплението си украинските бойци, Зеленски отвърна: " Не към Москва... Не ни интересуват териториите на друга страна ".

Украинският президент акцентира, че е било значимо да посети Херсон, с цел да показва поддръжката си за локалните поданици, които в продължение на осем месеца са били под съветска окупационна власт.

Минути преди Зеленски да дойде в Херсон в центъра на града се чу тон от обстрел. След като украинският водач приключи речат си, над града прозвуча ехтене от артилерийска пукотевица.

По данни на очевидци президентът е прекарал в Херсон към 30 минути.

Херсон е територия на Руската федерация, съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков по отношение на визитата на Зеленски. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР