Украинският президент Володимир Зеленски посети фронта в Източна Украйна и

...
Украинският президент Володимир Зеленски посети фронта в Източна Украйна и
Коментари Харесай

Украинският президент посети фронтовата линия на Изток и защити примирието

Украинският президент Володимир Зеленски посети фронта в Източна Украйна и отбрани съглашението за прекъсване на огъня там, съобщи ДПА.

Украйна въобще не пести старания, с цел да не позволява нарушавания на прекъсването на огъня, е споделил Зеленски съгласно държавно изказване.

" Ако зависеше единствено от нас, щеше да има успокоение и щяхме да минем на идващия стадий от приключването на тази война ", съобщи той.

Снимки демонстрират по какъв начин президентът, облечен в бронежилетка, следи позициите на проруските сепаратисти от скривалище на украинската войска.

На 27 юли беше подписано ново съглашение за прекъсване на огъня в спора в Украйна, който се води от 2014 година и в който проруските сепаратисти и украинската войска се упрекват взаимно за продължаващото принуждение.

Откакто примирието влезе в действие, то е било нарушено над 250 пъти, съгласно нов отчет на Организацията за сигурност и съдействие в Европа. За времето от началото на прекъсването на огъня държавните сили не са давали жертви.

По оценки на Организация на обединените нации в спора в Украйна са починали общо над 13 000 души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР