Украинският президент Володимир Зеленски поиска всички членове на финасовата комисия

...
Украинският президент Володимир Зеленски поиска всички членове на финасовата комисия
Коментари Харесай

Зеленски поиска депутати да преминат през детектор на лъжата заради корупционен скандал

Украинският президент Володимир Зеленски изиска всички членове на финасовата комисия в Радата (украинският парламент – б.р.) да преминат детектор на лъжата по отношение на съмнение за присъединяване им в корупционен скандал, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Има подозрение, че депутати са взимали подкупи от по 30 хиляди $ всеки, с цел да гласоподават срещу антикорупционни закони.

Вчера украинската спецпрокуратура заведе дело по случай с 11 депутати от Радата от парията на президента „ Слуги на народа ”, забъркани в корупционен скандал. Има информации, че са взимали огромни суми пари, с цел да гласоподават срещу законопроект за очистване на корупционни схеми при оценка на недвижима собственост.

Ако се потвърди виновността им, те могат да получат от 8 до 12 години отнемане от права да заемат избрана служба, както и да им се конфискува имуществото.

Володимир Зеленски написа във " Facebook ", че желае всички депутати от финансовата комисия да преминат тест на полиграф и в случай че се потвърди и дребна възможност да са взимали рушвет, с тях да се заемат антикорупционните органи.

Част от членовете се съгласиха да премината през детектор на лъжата. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР