Украинският президент Володимир Зеленски поиска от съюзниците от НАТО осигуряването

...
Украинският президент Володимир Зеленски поиска от съюзниците от НАТО осигуряването
Коментари Харесай

Зеленски поиска ракети с далечен обсег и ПВО системи от НАТО

Украинският президент Володимир Зеленски изиска от съдружниците от НАТО обезпечаването на ракети с отдалечен обхват, системи за противовъздушна защита и муниции, с цел да може страната да устои на съветската инвазия през зимата. Зеленски дойде през днешния ден ненадейно в Брюксел, където първо ще взе участие в срещата на военните министри от НАТО, а по-късно ще има диалози с белгийския министър председател Александър Де Кро.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласи преди началото на срещата, че Пактът е нараснал производството на муниции и продължава да го усилва, с цел да може да продължи да оказва военна помощ за Украйна. Военните министри ще разискват през днешния ден и на следващия ден бъдещото присъединение на страната към НАТО. Освен Украйна, военните министри ще обсъдят и разваления газопровод в Балтийско море сред Финландия и Естония. Столтенберг съобщи, че в случай че се откри съзнателно посягане над инфраструктура, отговорът на НАТО ще бъде обединен и съдбоносен. Очаква се на следващия ден министрите да беседват и за обстановката в Израел и линията Газа и да изслушат израелския боен министър.

" Ще се срещнем с ръководената от Съединените щати контактна група за Украйна, където ще активизираме повече поддръжка, ще координираме военната си помощ. Ще имаме и диалози на Съвета НАТО-Украйна, който създадохме на срещата на върха във Вилнюс. Това в допълнение ще укрепи нашите връзки и ще помогне на Украйна да се придвижи към участие в НАТО. Утре ще се срещнем и ще обсъдим възпирането и защитата. Съгласувахме новите отбранителни проекти на срещата във Вилнюс. Сега всичко е обвързвано с използването на тези отбранителни проекти с 300 000 бойци във висока подготвеност ", изясни Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО.

Зеленски на изненадващо посещаване в Белгия

" Съветът ми към водачите е да помислят за поддръжка на жителите на Израел. На хората там. Не приказвам за институции, а за поддръжка на тези хора, които са подложени на терористични набези, хора, които сега умират. Това е доста значимо. Единството е доста по-важно и ни прави доста по-силни ", сподели Володимир Зеленски, президент на Украйна.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР