Украинският президент Володимир Зеленски подписа закон, който позволява на чужденци

...
Украинският президент Володимир Зеленски подписа закон, който позволява на чужденци
Коментари Харесай

Зеленски разреши на чужденци да заемат офицерски длъжности във ВСУ

Украинският президент Володимир Зеленски подписа закон, който разрешава на чужденци и лица без поданство да подписват контракти за работа във Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на офицерски длъжности , заяви Ukr.net.

Чуждестранните жители ще могат да подписват контракти с ВСУ, Националната армия и Държавната специфична транспортна работа и да заемат офицерски длъжности.

Преди това обаче те ще би трябвало да преминат инспекция, като за задачата ще бъде основан Център за набиране на чужденци.

Доброволците ще бъдат проверявани дали законно са пресекли границата и се намират в Украйна, дали са били привлечени към административна или наказателна отговорност в страната и дали са взели участие в разследващи и подривни действия на непознати страни против Украйна.

През август украинският парламент одобри проектозакон, с който се опростява придобиването на украинско поданство от задгранични доброволци, воюващи на страната на украинските въоръжени сили.

По този метод те могат да получат украински паспорт или позволение за престояване, даже в случай че срокът на годност на документите им е изминал. Техните фамилии също ще имат право да получат позволения за престояване.
 Зеленски чака севернокорейските войски да дойдат на бойното поле до 28 октомври
Зеленски чака севернокорейските войски да дойдат на бойното поле до 28 октомври

Украинският президент прикани за кардинална и мощна реакция от международните водачи

В същото време жителите на Русия и Беларус, които са станали жители на Украйна, ще бъдат задължени да се откажат от непознатото си поданство в период от една година от датата на анулация на военното състояние .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР