Украинският президент Володимир Зеленски планира да се яви лично на

...
Украинският президент Володимир Зеленски планира да се яви лично на
Коментари Харесай

Зеленски и Лавров може да се срещнат на сесия на Съвета за сигурност на ООН в Ню Йорк


Украинският президент Володимир Зеленски възнамерява да се яви персонално на годишната среща на международните водачи в Организация на обединените нации в Ню Йорк другата седмица. Възможно е тази година да се организира специфична сесия на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Украйна, на която евентуално украинският президент ще участва, а е допустимо там да бъде поканен и съветският водач Сергей Лавров, което може да докара до възможна среща сред двамата, написа " Политико ". На годишната среща на международните водачи в Организация на обединените нации Зеленски има за цел да убеди колебаещите се страни да поддържат Киев против Русия. Според украински държавен чиновник, се чака украинският президент да изложи причините си както в тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации, по този начин и на голям брой срещи с други водачи.

" За да осигурим изчерпателен и дългогодишен мир, се нуждаем от освен това от политическа поддръжка от страна на Запада ", съобщи още анонимният чиновник

Украинският водач има две тактически цели в Ню Йорк.

Едната е да събере поддръжка за мирното предложение от 10 точки, което неговата администрация показва по целия свят от предходната есен насам.

Украинските водачи считат, че е значимо да покажат на света, че въпреки да са жертви на несправедлива съветска експанзия, те въпреки всичко са подготвени да водят дипломатически договаряния за преустановяване на войната.

Другият главен фокус на Зеленски е намирането на решение на рецесията с продоволствената сигурност, провокирана от съветската инвазия, показва украинският чиновник.

Възможно е по време на тазгодишното заседание да се организира специфична сесия на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Украйна и Зеленски да бъде поканен на нея, съобщи западен посланик, осведомен с планирането на Общото заседание.

Спектакълът на такова съвещание на Съвета за сигурност може да се окаже извънредно забавен, изключително в случай че се появи и съветски представител, който е прекомерно допустимо да бъде точно съветският външен министър Сергей Лавров. Дипломатите на такива срещи нормално наподобяват спокойни, само че при такава среща напрежението може да бъде мощно, а думите - остри. 
 Сергей Лавров СНИМКА: Ройтерс Сергей Лавров СНИМКА: Ройтерс 
Лавров, който е деец в дипломацията, евентуално ще организира свои персонални срещи с водачите на страните от Глобалния юг, защото по време на миналогодишната среща графикът му изглеждаше относително лек.

Руският президент Владимир Путин постоянно пропуща Общото заседание и в наши дни не пътува доста отвън страната си, защото Международният углавен съд е издал заповед за ареста му по отношение на войната.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР