Украинският президент Володимир Зеленски отправи призив Западът да достави по-тежки

...
Украинският президент Володимир Зеленски отправи призив Западът да достави по-тежки
Коментари Харесай

Зеленски поиска Западът да достави по-тежки оръжия на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски насочи апел Западът да достави по-тежки оръжия, до момента в който се готви да се срещне с високопоставени представители на Съединени американски щати в Киев. Руските сили концентрират офанзивите си в източната част на страната, съобщи Асошиейтед прес.

Зеленски разгласи предстоящото посещаване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и министъра на защитата Лойд Остин на конференция нощес. Засега няма коментар от Белия дом.

Украинският президент акцентира, че чака резултати от визитата на американските представители, както във връзка с оръжията, по този начин и на гаранциите за сигурността.

Съветникът на Зеленски - Олексий Арестович, съобщи, че съветските сили се пробват да щурмуват завода "Азовстал " в Мариупол, като нанасят въздушни удари и го подлагат на артилерийски обстрел, съобщи Ройтерс. "Руски войски се пробват да довършат бранителите на "Азовстал " и над 1000 мирни жители, които се крият в завода ", добави Арестович във Фейсбук.

Заводът е последният бастион на украинските сили в пристанищния град, който е под контрола на съветските сили.

Руската войска съобщи през днешния ден, че е нанесла удар по цех за експлозиви, артилерийски хранилища и стотици други цели, съобщи АП. Общо през нощта артилерията е поразила 423 украински цели, а бойни самолети са унищожили 26 цели, съгласно представител на съветското министерство на защитата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР