Украинският президент Володимир Зеленски остава твърд в това да не

...
Украинският президент Володимир Зеленски остава твърд в това да не
Коментари Харесай

Турският президент Ердоган предлага да бъде домакин на мирните преговори между Украйна и Русия

Украинският президент Володимир Зеленски остава корав в това да не се ангажира директно с Русия в мирните договаряния, макар предлагането на турския президент да бъде хазаин на мирна среща на върха сред двете страни.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, чиято страна-членка на НАТО се стреми да балансира околните си връзки както с Украйна, по този начин и с Русия, предложи по време на посещаване в петък от украинския президент Володимир Зеленски да бъде хазаин на мирна среща на върха сред двете страни.

Ердоган, който неведнъж е обсъждал посредничеството за спокойно съглашение, сподели на конференция в Истанбул след срещата си със Зеленски, че се надява Русия да се съгласи с предлагането на Турция.

„ От самото начало допринесохме колкото можем за преустановяване на войната посредством договаряния “, сподели Ердоган. „ Също по този начин сме подготвени да бъдем домакини на мирна среща на върха, в която ще бъде включена и Русия. “

Украйна остава твърда в това да не се ангажира непосредствено с Русия в мирните договаряния, а Зеленски неведнъж е казвал, че самодейността в мирните договаряния би трябвало да принадлежи на страната, която е била нападната.

Зеленски сподели, че всички мирни договаряния би трябвало да са в сходство с проект от 10 точки, препоръчан от него по-рано, който включва продоволствена сигурност, възобновяване на териториалната целокупност на Украйна, евакуиране на съветските войски, освобождение на всички пандизчии, арбитражен съд за виновните за експанзията и гаранции за сигурност на Украйна.

Украинският водач изрази вяра, че на учредителната мирна среща, която се чака да се организира тази година в Швейцария, ще бъде прегледана опцията за наново отваряне на всички украински пристанища, освен в Одеса, само че и в Николаев в Южна Украйна.

Зеленски, който посети корабостроителници, където се строят корвети за украинския флот, сподели на X, че са реализирани съглашения за взаимни отбранителни планове с турското държавно управление и корпорации. Той сподели в Telegram, че те също са се съгласили да опростят търговията и да отстранен бариерите пред бизнеса.

Ердоган сподели, че двамата са разискали стабилността в черноморския морски кулоар и той повтори поддръжката на Турция за „ териториалната целокупност, суверенитет и самостоятелност “ на Украйна.

Посещението идва в миг, когато Зеленски и други публични лица не престават да оказват напън върху други народи за повече муниции и оръжия, с цел да спрат напредването на съветските войски, опитващи се да реализират по-дълбоки облаги в следената от Украйна западна част на Донецка област и също по този начин да проникват в региона на Харков на север от през третата година от войната.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба сподели във Вилнюс, Литва, където участва на среща на външните министри на Франция, Литва, Латвия и Естония, че помощта " капка по капка " за Украйна към този момент не работи.

„ Ако нещата продължат по този начин, както се случват сега, няма да свърши добре за всички нас “, сподели Кулеба. „ Това, което се изисква, е неограничена и навременна доставка на всички типове оръжия и муниции, с цел да се подсигурява, че Украйна ще победи Русия и войната в Европа няма да се популяризира. ”
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР