Украинският президент Володимир Зеленски определи срещата си с председателката на

...
Украинският президент Володимир Зеленски определи срещата си с председателката на
Коментари Харесай

Зеленски: САЩ ясно показаха подкрепата си за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски дефинира срещата си с председателката на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нани Пелоси като значим сигнал за поддръжката на Вашингтон в сложен миг, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В излъчено по малкия екран послание Зеленски съобщи, че на срещата с Пелоси са били разисквани доставки, свързани с защитата на Украйна, финансова поддръжка и наказания против Русия.

В събота Пелоси и няколко американски конгресмени се срещнаха със Зеленски и негови водещи помощници в продължение на три часа. Те показаха поддръжката на Съединени американски щати за Украйна, в миг, когато Пелоси работи за прокарването на огромен пакет с помощи за Украйна през Конгреса.

Зеленски означи, че украинците " са признателни на всички сътрудници, които изпращат такива значими и мощни сигнали за поддръжка, като посещават нашата столица в толкоз сложен миг ".

Украинският президент добави, че от началото на спора в Украйна на 24 февруари над 350 000 души са били евакуирани от зоните на бойни дейности с помощта на контрактуваните с Москва филантропични коридори.
Украинският президент Володимир Зеленски приветства сполучливата евакуация на мирни жители от стоманодобивния цех " Азовстал " в Мариупол и изрази вяра тя да продължи и през днешния ден, съобщи ДПА.

" Надявам се на следващия ден да бъдат изпълнени всички нужни условия, с цел да продължи евакуацията на хора от Мариупол ", съобщи президентът във видеообръщение довечера. Планът е евакуацията да стартира в 8 ч. локално време (5 ч. по Гринуич), добави той.

" Организирането на сходни филантропични коридори е един от детайлите на продължаващия преговорен развой ", означи Зеленски, като акцентира сложността на задачата. " Но без значение какъв брой мъчно беше, над 350 000 души бяха избавени от зони на бойни дейности ", добави украинският президент.

Във вечерното си послание към нацията Зеленски упрекна Русия, че " води война на изтребване " в Украйна, като уточни, че вчерашните удари са засегнали невоенни цели като хранилища за храни, зърно и торове, както и жилищни квартали, съобщи Асошиейтед прес.

Русия няма да завоюва нищо от нанесените на Украйна вреди, а ще се изолира още повече от останалата част на света, добави украинският президент. " Какъв би могъл да е стратегическият триумф на Русия в тази война? ", попита той. " Наистина не знам ".

Осем души са починали през вчерашния ден при съветския обстрел в Харковска и Донецка област, в това число четирима в град Лиман, съобщи Франс прес, като се базира на информация от губернаторите на двата района.

По-голямата част Лиман, град с 20 000 поданици преди началото на войната, беше евакуиран заради напредването на съветската войска, която към този момент окупира покрайнините му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР