Украинският президент Володимир Зеленски обяви тази вечер, че през следващата

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви тази вечер, че през следващата
Коментари Харесай

Зеленски уволнява министъра на отбраната, имало нужда от нови подходи

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи довечера, че през идната седмица ще изиска от Народното събрание да освободи министъра на защитата Олексий Резников и да го размени с Рустем Умеров, началник на главния украински приватизационен фонд, заяви Ройтерс.

Съобщението, направено по време на постоянното вечерно видеобръщение на Зеленски, отваря пътя за най-голямата метаморфоза в украинската военна система по време на войната.

Резников, който беше назначен за боен министър през ноември 2021 година, оказа помощ за обезпечаването на западна военна помощ в размер на милиарди долари, само че беше преследван от обвинявания в корупция в министерството му, които той определяше като клюка.

" Реших да смения министъра на защитата на Украйна. Олексий Резников мина през повече от 550 дни пълномащабна война ", сподели Зеленски. " Смятам, че министерството има потребност от нови подходи и други формати на взаимоотношение както с армията, по този начин и с обществото като цяло ", добави украинският президент.

Умеров, 41-годишен кримски татарин, е някогашен народен представител, който оглави украинския Фонд за ръководство на държавната благосъстоятелност през септември 2022 година Той имаше роля в деликатни военновременни договаряния, като да вземем за пример за черноморската зърнена договорка.

Смяната на министъра би трябвало да бъде утвърдена от Народното събрание, само че най-вероятно тя ще бъде гласувана от болшинството във Върховната рада.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР