Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че е в ход подготовка

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че е в ход подготовка
Коментари Харесай

Зеленски обяви нови споразумения, които ще укрепят украинската армия

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че е в ход подготовка за сключването на нови съглашения с задгранични сътрудници, които ще покачат качествата на украинските въоръжни сили, съобщи Укринформ.

(*Видеото е архивно: Масирана среднощна офанзива в Украйна, има жертви)

" Подготвяме се през идните седмици да продължим извънредно усилената активност, която водим в интернационален проект. Ще има нови съглашения, които ще укрепят въоръжените ни сили, защитата на градовете ни и ситуацията на страната ни като цяло ", съобщи той във вечерното си видеообръщение.

Той благодари на всички, които оказват помощ на Украйна и на нейната идея.

" Никой на света няма право да унищожава самостоятелни страни. Никой. И ние няма да позволим на Русия да унищожи Украйна ", сподели той.

Зеленски посочи и значимостта на даването на новия пакет американска военна помощ на стойност 60 милиарда $, чието приемане се бави в Конгреса, съобщи ДПА.

" Този пакет е от фундаментално значение за защитата ни - както във връзка с наличието си, по този начин и във връзка с сигнала, който подкрепянето или неподкрепянето му ще даде на света ", съобщи украинският президент.

По-рано денем той се срещна с водача на болшинството в американския Сенат Чък Шумър и делегацията му, които дойдоха на посещаване в Украйна.

Зеленски разяснява диалога с думите, че " демокрациите не трябва да се отдръпват от историческия развой - от процеса на отбрана на полезностите, които са определящи за нашия актуален свят ". Той добави, че е срещнал сенаторите с ситуацията на бойното поле и с директната взаимовръзка сред въоръжението, с което разполагат украинските войски, и резултатите, които съперникът реализира.

Украинските войски неотдавна претърпяха съществени неуспехи на няколко сектора от фронта поради дефицит на муниции и липса на противовъздушна защита, отбелязва ДПА.

След срещата със Зеленски Шумър се обърна към ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън с апел " да направи верния избор " и да помогне за приемането на блокирания законопроект за военната помощ за Киев, съобщи Ройтерс.

" Казано ни беше от президента Зеленски, казано ни беше от американски и украински публични представители, че без тази помощ Украйна ще загуби войната ", съобщи Шумър на конференция. " Ще създадем всичко допустимо, с цел да сведем до знанието му това, което научихме, и, почтено казано, ще настояваме пред него да направи верния избор. "

Миналата седмица Сенатът на Съединени американски щати одобри пакетен законопроект за даване на военна помощ на Украйна, Израел и Тайван на обща стойност 95,34 милиарда $. Президентът Джо Байдън прикани Камарата на представителите също да го утвърди, само че Джонсън пусна конгресмените в двуседмична почивка, без да подложи мярката на гласоподаване.

Вчера съветници в Камарата оповестиха, че демократите са почнали да приготвят почвата за заобикалянето на Джонсън и предизвикването на гласоподаване на законопроекта за помощта.

Джонсън е съдружник на някогашния президент републиканец Доналд Тръмп, а преди да стане ръководител на Камарата гласоподава срещу поддръжката за Украйна.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР