Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия в неделя, че е

...
Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия в неделя, че е
Коментари Харесай

Зеленски за руските зверства в Буча: Това е геноцид!

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия в неделя, че е направила геноцид в страната му. Така дефинира той случилото се в Буча.

" Наистина, това е геноцид. Унищожаване на цяла нация и хората ѝ, съобщи Зеленски пред CBS, представен от news.bg. Ние сме жители на Украйна и не желаеме да бъдем подчинени на политиката на Руската федерация. Това е повода да бъдем унищожавани и изтребвани. "

Украинският външен министър Дмитро Кулеба към този момент прикани за следствие на военни закононарушения в Буча, както и за нови наказания против Москва.

Запитан дали съветският президент Владимир Путин би трябвало да бъде измамен под отговорност, Зеленски сподели, че и други руснаци на управителни постове също носят виновност.

" Мисля, че всички военни командири, всеки, който е давал указания и заповеди, би трябвало да бъдe осъдени съответно ", сподели той. Когато намираме хора с вързани ръце зад тила и обезглавени, не знам какъв закон или какъв период на отнемане от независимост биха били подобаващи за това ".

Западът към този момент осъди случилото се в Буча. Европейският съюз (ЕС) даде обещание нови наказания против Русия.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън сподели, че виновните би трябвало да бъдат държани под отговорност.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг назова убийствата в Буча " грубост ", невиждана в Европа от десетилетия.

Запитан дали съветските сили ще би трябвало да се изтеглят на позициите си преди нашествието на 24 февруари, Зеленски сподели: " Трябва да има 100% евакуиране на войските към границите, които съществуваха минимум преди 24 февруари ".

" Това би ни предиздвикало най-малко да стартираме да обсъждаме други въпроси по отношение на деокупацията ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР