Украинският президент Володимир Зеленски общува с някои командири на въоръжените

...
Украинският президент Володимир Зеленски общува с някои командири на въоръжените
Коментари Харесай

Украинска правда: Зеленски командва част от армията зад гърба на Залужни

Украинският президент Володимир Зеленски поддържа връзка с някои командири на въоръжените сили на Украйна, заобикаляйки началника на Генералния щаб Валерий Залужни, което не разрешава на Залужни да командва цялата войска, настояват източници на " Украинская истина ", съобщи Нюз.бг.

Изданието разгласява публикацията " Война против политиката. Какво в действителност се случва сред Зеленски и Залужни " в развиване на тематиката за вероятен спор сред президента и главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна, която се развива от началото на ноември. Зеленски и кабинетът му отхвърлят ​​наличието на спор.

" Виждате ли, от време на време се основава усещането, че Зеленски има два типа въоръжени сили: " положителните ", които се командват от (командващия Източната група въоръжени сили на украинските въоръжени сили Александър) Сирски и други любимци, и " неприятните ", които са подчинени на Залужни. Това мощно демотивира началника на Генщаба и, най-важното, пречи на командването на цялата войска ", споделя един от събеседниците на изданието.

Според източници на " Украинска истина ", Зеленски е основал " паралелни пътища " за връзка с командири на разнообразни родове войски, заобикаляйки Залужни.

Директният контакт с командирите форсира работата на Зеленски, само че дестабилизира работата на шефа на Генералния щаб, който научава част от информацията от формалните си подчинени " единствено в щаба, в случай че въобще я получава ", твърди изданието.. От президентството към момента не са коментирали обявата.

Като образец за различия създателите на публикацията посочиха уволнението на военни комисари, което може да докара до нарушение на мобилизационните проекти, и уволнението на няколко командири. Уволнението им внася неустойчивост в командния вертикал, написа изданието.

В началото на ноември Залужни от страниците на списание Economist съобщи, че войната е в застой. Зеленски публично изрази противоречие с него. По-късно, в изявление за английския таблоид Sun, президентът на Украйна сподели, че военните, които ще се занимават с политика, не би трябвало да " се занимават с война ".

В края на ноември Economist разгласява нова публикация за борбата сред политическото и военното управление на Украйна, която съгласно изданието стартира да се разраства на фона на закъсалото контранастъпление. Според обявата връзките сред Зеленски и Залужни се правят оценка от близки до " ужасни ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР