Украинският президент Володимир Зеленски обеща страната му да си върне

...
Украинският президент Володимир Зеленски обеща страната му да си върне
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна е напът да си върне това, което е нейно и накрая ще си върне всичко

Украинският президент Володимир Зеленски даде обещание страната му да си върне цялата територия, окупирана от Русия, съобщи Франс прес.

" Украйна е напът да си върне това, което е нейно и най-после ще си върне всичко – Харковска, Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска област, Крим, водите на Черно и Азовско море ", акцентира Зеленски в обичайното си вечерно видеообръщение, представен от Българска телеграфна агенция.

" Окупаторите би трябвало да знаят, че ще ги изтласкаме назад до нашата граница - линия, която остава непроменена (за нас)

Прибирайте се! - обърна се той към съветските войски.

В същото време Зеленски отхвърли да разяснява появилите се информации, че въоръжените сили на Украйна са почнали огромна контраатака в южната част на страната.

" Някой да желае да знае какви са проектите ни? Няма да чуете съответни данни от някой в действителност виновен човек. Защото това е война ", съобщи сбито украинският президент, представен от Асошиейтед прес.

Украинските въоръжени сили организират контраатака на юг и са пробили съветските отбранителни линии в няколко бранша от фронтовата линия покрай град Херсон, сподели в това време консултант на Зеленски, представен от Ройтерс.

Във видеоинтервю, оповестено в ЮТюб, Олексий Арестович съобщи още, че са подложени на обстрел фериботите, които Русия употребява за доставяне на окупираната от нея част от Херсонска област на западния бряг на река Днепър. В резултат снабдяването по мостове и посредством фериботи е прекратено или съвсем прекратено, сподели той, представен от УНИАН.

Арестович не даде повече детайлности, като единствено загатна за " малко сладко нахлуване ".

Вчера телевизия Си Ен Ен разгласи, че украинската войска е освободила четири села покрай Херсон.

Снощи съветското министерство на защитата сподели, че са отблъснати украински опити за контраатака в Херсонска и Николаевска област в Южна Украйна, като са нанесени тежки загуби на съперника.

Твърденията и на двете страни в спора не са доказани по самостоятелен път.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР