Украинският президент Володимир Зеленски обеща на своите сънародници Украйна да

...
Украинският президент Володимир Зеленски обеща на своите сънародници Украйна да
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Ще си върнем Крим


Украинският президент Володимир Зеленски даде обещание на своите сънародници Украйна да си върне анексирания от Русия полуостров Крим, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.

"Украинското знаме още веднъж ще се развее над Ялта и Судак, над Джанкой и Евпатория ", сподели през вчерашния ден Зеленски в ежедневното си вечерно видеопослание в Киев.

Разбира се, че ще освободим Крим ", сподели президентът и добави, че борбата за Донбас ще стане най-жестоката в европейската история.

"За нас човешката цена на тази борба е доста огромна. Тя е просто ужасяваща ", сподели Зеленски и добави: "Ежедневно обръщаме внимание на нашите сътрудници върху обстоятелството, че единствено задоволителен брой съвременна артилерия за Украйна ще ни обезпечи преимущество ".

Междувременно съветските войски унищожиха последния мост към Северодонецк, по който могат да бъдат евакуирани цивилни или доставяна филантропична помощ, заяви губернаторът на Луганска област Сергий Гайдай и добави, че близо 70 % от града са под съветски надзор.

Украйна не стопира да приканва Запада за доставка на повече тежки оръжия за защитата на Северодонецк. Киев твърди, че борбата за града е от решаващо значение за контрола над Донбас и за хода на войната, която навлезе в четвъртия си месец.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР