Украинският президент Володимир Зеленски обеща, че страната му ще бъде

...
Украинският президент Володимир Зеленски обеща, че страната му ще бъде
Коментари Харесай

Зеленски е убеден: Украйна ще влезе в ЕС

Украинският президент Володимир Зеленски даде обещание, че страната му " ще бъде в Европейския съюз ", в навечерието на публикуването на отчет за напредъка на Киев като страна-кандидатка.

" Утре е значим ден ", сподели той в ежедневното си послание към нацията, като дефинира идния отчет като " исторически ".

На 8 ноември Европейската комисия би трябвало да показа отчет за напредъка на Украйна, Молдова и Грузия и да реши дали да стартира договаряния за присъединение, преди 27-те членки на съюза да прегледат въпроса на среща на върха в Брюксел в средата на декември.

Зеленски съобщи, че страната му " приготвя идващите си стъпки ", в това число посредством подсилване на институциите си.

" Украйна ще бъде в Европейски Съюз ", сподели Зеленски, като се базира на " дългия път ", който към този момент е изминат към тази цел.

Той призна, че това ще изисква работа от страна на Киев, с цел да се " приспособява към стандартите на Европейски Съюз ".

Със алегоричен ход Европейски Съюз даде на Украйна статут на претендент за участие през юни 2022 година За да премине към идващия стадий - започване на договаряния за присъединение, Европейската комисия дефинира седем критерия, които Киев би трябвало да извърши.

Те включват условия, които би трябвало да бъдат изпълнени в битката с необятно публикуваната корупция и правосъдните промени.

През септември ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен съобщи, че Украйна е постигнала забележителен прогрес в този развой.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР