Украинският президент Володимир Зеленски няма да бъде поканен да държи

...
Украинският президент Володимир Зеленски няма да бъде поканен да държи
Коментари Харесай

Зеленски ще бъде поканен да говори в парламента ни в бъдеще, но не и на откриването на 48-мото НС

Украинският президент Володимир Зеленски няма да бъде поканен да държи тирада на откриването на 48-мото Народно събрание. Това заяви през днешния ден депутатът от „ Демократична България “ Надежда Йорданова.

Днес партиите се събраха по предложение на ГЕРБ-СДС, с цел да обсъдят такава опция. Подобно предложение направиха и „ Демократична България “ още през март т.г., само че то по този начин и не беше разисквано.

„ Решихме още на първия председателки съвет да бъде взето решение за отправяне на покана към президента Зеленски да се изкаже пред българския парламент, съгласно неговата стратегия и програмата на Народно събрание ”, сподели обаче Йорданова.

За задачата обаче първо би трябвало да бъдат определени ръководителят на Народното събрание и неговите заместници от всяка парламентарна група. Съответно Зеленски би могъл да произнесе тирада на по-късен стадий, само че не и на 19 октомври, когато 48-мия Парламент ще проработи.

Според Демократична България най-хубавият метод за отправяне на сходна покана е след конституирането на Народно събрание. Тогава ще бъде подложен и въпросът за даване на оръжие на Украйна. „ Още в първия работен ден Демократична България ще внесе предложение за решение за даване на военна помощ за Украйна ”, сподели Йорданова.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР