Украинският президент Володимир Зеленски каза пред тълпа в Дания в

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза пред тълпа в Дания в
Коментари Харесай

Обещаните F-16 дават увереност на Зеленски, че Русия ще загуби войната

Украинският президент Володимир Зеленски сподели пред навалица в Дания в понеделник, че обещаните доставки на създадените в Съединени американски щати изтребители F-16 са го направили убеден , че Украйна може да постави завършек на нашествието на Русия.

Дания и Нидерландия, че ще доставят първите F-16 на Украйна, като първите шест би трябвало да бъдат доставени към Нова година. Вашингтон утвърди доставката на самолетите преди пътуването на Зеленски до Копенхаген.

" Днес сме уверени, че Русия ще загуби тази война ", сподели Зеленски пред хиляди хора, които се събраха пред датския парламент, с цел да чуят речта му.

Русия предизвести по-рано, че доставката на F-16 за Украйна единствено ще ескалира войната , която продължава съвсем 18 месеца. Руските сили окупират съвсем една пета от територията на Украйна и Киев се бори настойчиво да ги изтласка.

" Фактът, че Дания в този момент реши да подари 19 самолета F-16 на Украйна, води до ескалация на спора ", сподели съветският дипломат Владимир Барбин в изказване, представено от организация Рицау.
 Русия: С изтребителите F-16 Дания задължава Украйна да продължи войната
Русия: С изтребителите F-16 Дания задължава Украйна да продължи войната

Решението на Копенхаген щяло да докара до ескалация на спора

" Като се крие зад предпоставката, че Украйна сама би трябвало да дефинира изискванията за мир, Дания се стреми с дейностите и думите си да не остави на Украйна различен избор, с изключение на да продължи военната борба с Русия ", сподели той.

Украинската войска сподели, че с амолетът е жизненоважен за триумфа на нейната контраатака , която се развива постепенно от началото на юни, защото ще попречи на съветските изтребители да нападат настъпващите сили.

" Превъзходството във въздуха е ключът към триумфа на земята ", сподели представителят на Военновъздушни сили Юрий Игнат, представен от украинските медии.

Датският министър на защитата Якоб Елеман-Йенсен сподели, че Украйна може да употребява дарените F-16 единствено на личната си територия.

" Ние даряваме оръжия при изискване, че те се употребяват за прогонване на врага от територията на Украйна. И не повече от това ", сподели Елеман-Йенсен в понеделник.

" Това са изискванията, без значение дали става дума за танкове, бойни самолети или нещо друго ", сподели той.

Дания ще достави общо 19 самолета. Нидерландия разполага с общо 42 F-16, само че към момента не е решила дали всички ще бъдат дарени.

Украинският президент Володимир Зеленски назова решението " пробивно съглашение ".

Министърът на защитата Олексий Резников сподели в събота, че украинските водачи са почнали образование, само че ще отнеме минимум шест месеца, а евентуално и повече, с цел да обучат инженери и механици.
 Марк Рюте даде обещание на Зеленски изтребители F-16
Марк Рюте даде обещание на Зеленски изтребители F-16

Нидерландия разполага с 42 самолета, само че всички ли ще бъдат дарени?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР