Украинският президент Володимир Зеленски изключи днес възможността за мирни преговори

...
Украинският президент Володимир Зеленски изключи днес възможността за мирни преговори
Коментари Харесай

Зеленски изключи възможността за преговори с Русия, преди да изтеглят войските си  -

Украинският президент Володимир Зеленски изключи през днешния ден опцията за мирни договаряния с Русия, преди тя да изтегли войските си от територията на страната му, съобщи Франс прес.

" Хора, които убиват, изнасилват, удрят цивилни (цели в) градовете ни с крилати ракети всеки ден, не може да желаят мир. Първо би трябвало да изоставен нашата територия, тогава ще забележим ", сподели украинският президент на конференция в Лвов след тристранна среща в западния украински град с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган и генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. Зеленски акцентира, че " няма доверие на Русия ".

Украинският президент заяви, че е договорил с генералния секретар на Организация на обединените нации параметрите на възможна задача на Международната организация за атомна сила (МААЕ) в Запорожката АЕЦ, съобщи Ройтерс.

" Русия би трябвало неотложно и абсолютно да изтегли своите сили от територията на (най-голямата атомна електроцентрала в Европа), както и да спре провокациите и обстрела ", прикани Зеленски.

Киев и Москва се упрекват взаимно, че обстрелват Запорожката АЕЦ, която се намира в едноименната област в Южна Украйна, отчасти окупирана от Русия. Руските въоръжени сили превзеха атомната централа при започване на март - малко откакто нахлуха в прилежащата страна на 24 февруари.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР