Украинският президент Володимир Зеленски е посетил фронтовата линия край Бахмут

...
Украинският президент Володимир Зеленски е посетил фронтовата линия край Бахмут
Коментари Харесай

Зеленски посети украинските позиции край Бахмут и поздрави военнослужещите

Украинският президент Володимир Зеленски е посетил фронтовата линия край Бахмут в източната част на страната, предадоха международните организации. По случай Деня на силите за специфични интервенции той благодари на намиращите се там бойци за тяхната отдаденост.

Зеленски разгласява и видеозапис в канала си в " Телеграм ", в който се вижда по какъв начин се ръкува с няколко бойци и им връчва награди. Той написа, че е бил осведомен от командирите за обстановката в сектора на фронта, където се водят едни от най-ожесточените боеве. Засега обаче не даде повече детайлности за обстановката.

" Направление Бахмут, предни позиции на Силите за специфични интервенции. Днес съм тук, с цел да поздравя нашите воини с професионалния им празник, да почета тяхната мощ. Изслушах отчета на командира, разговарях с военнослужещите. Много мощни, доста ефикасни. Благодаря Ви! ", написа украинският президент, представен от Укринформ.

Той означи, че детайлностите за настоящите интервенции на Силите за специфични интервенции ще бъдат разкрити едвам с времето, и похвали героичното осъществяване на дилемите от страна на военнослужещите.

Преди няколко месеца съветските войски превзеха Бахмут след поредност тежки сражения. Оттогава те са окупирали града, в който преди началото на пълномащабната съветска инвазия са живели към 70 000 души, отбелязва ДПА.

В хода на контранастъплението си украинската войска желае да освободи окупираните региони. Неотдавна Киев регистрира дребни триумфи в югозападната част от страната.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР