Украинският президент Володимир Зеленски е поканил германския канцлер Олаф Шолц

...
Украинският президент Володимир Зеленски е поканил германския канцлер Олаф Шолц
Коментари Харесай

Зеленски е поканил Шолц и Щайнмайер да посетят Киев

Украинският президент Володимир Зеленски е поканил немския канцлер Олаф Шолц и президента Франк-Валтер Щайнмайер да посетят Киев, заяви немското президентство, представено от Франс прес.

Преди три седмици украинските управляващи отхвърлиха да одобряват немския президент, който желаеше да посети столицата на Украйна.

Днес украинският президент и социалдемократическият държавен глава са провели телефонен диалог. Това е разрешило " да се успокои раздразнението ", провокирано от отхвърли на Киев да одобри Щайнмайер в средата на предишния месец, когато той предложи да посети украинската столица в компанията на своите сътрудници от Полша и балтийските страни, заяви президентството.

Междувременно, в изявление за списание „ Stern “, канцлерът Олаф Шолц съобщи, че глобите против Русия могат да бъдат анулирани единствено след съглашение сред нея и украинската страна.

Според немския канцлер Москва " ще би трябвало да реализира съглашение с Украйна ". " Ние имаме намерение и ще можем да отменим глобите си единствено след съвещания на Русия с Украйна ", съобщи Шолц.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР