Украинският президент Володимир Зеленски е поканен да участва в среща

...
Украинският президент Володимир Зеленски е поканен да участва в среща
Коментари Харесай

ЕС потвърди, че Зеленски е поканен на срещата на върха в Брюксел

Украинският президент Володимир Зеленски е поканен да взе участие в среща на върха на водачите на Европейския съюз, заяви Европейски Съюз в понеделник, откакто.

Шарл Мишел, президентът на Европейския съвет на националните водачи на Европейски Съюз, предложения Зеленски " да взе участие персонално в бъдеща среща на върха ", написа в " Туитър " представител на Мишел.

Той добави, че от съображения за сигурност няма да се разгласява повече информация дали Зеленски ще одобри поканата и по кое време ще дойде.

Европейските водачи се събират изключително в четвъртък и петък тази седмица в Брюксел и Украйна ще е една от главните тематики в полемиката, на която ще бъдат обсъждани още противозаконната миграция и подпомагането на европейската стопанска система на фона на влизащите в действие дотации за американския бизнес, които ще обиден нейната конкурентоспособност.

has invited President to participate in person in a future summit of the European Council

For security reasons, no further information will be provided.
— Barend Leyts (@BarendLeyts)

Представители на Европейски Съюз означиха, че в случай че новините за такова посещаване изтекат авансово, това може да съставлява огромен риск за сигурността на военновременния водач на Украйна и да понижи възможностите той да предприеме пътуването.

Кабинетът на Зеленски не отговори на искане за коментар, написа " Ройтерс ".

Ако Зеленски в действителност посети Брюксел тази седмица, това ще бъде второто му пътешестване в чужбина от началото на войната след визитата в Съединени американски щати през декември.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР