Украинският президент Володимир Зеленски е обявен за личност на годината

...
Украинският президент Володимир Зеленски е обявен за личност на годината
Коментари Харесай

Украинският президент е обявен за личност на годината от Financial Times

Украинският президент Володимир Зеленски е разгласен за персона на годината от английския бизнес ежедневник Financial Times (FT). На уеб страницата на медията беше оповестен огромен материал за украинския водач, включващ фрагменти от изявление с него.

Според публикацията доста украинци преди съветската инвазия са " възприемали Зеленски за нещо като шут - дилетант, който не може да се оправи с отговорностите на високия пост ".

" Но 44-годишният политик завоюва своето място в историята със забележителна демонстрация на водачество и резистентност ", споделят публицистите от FT, които обосновават избора си с това, че Зеленски се е трансформирал в " знак на световното опълчване сред демократичните демокрации и авторитаризма ".

Financial Times го съпоставя с Уинстън Чърчил (1874-1965), който управлява английското държавно управление по време на войната от 1940 до 1945 година, а също и от 1951 до 1955 година FT отбелязва, че сходно на Чърчил Зеленски е изправен пред изборно проваляне, когато спорът завърши. FT написа, че в Украйна към този момент се разисква дали един боен водач би бил подобаващ претендент да управлява страната в интервал на мир. Според някогашния прессекретар на президента Юлия Мендел, Зеленски не има нужната дисциплинираност и опит, с цел да управлява сполучливо страната в спокойно време.

Вестникът отбелязва, че след края на спора той ще би трябвало да " дава отговор на сложни въпроси " за това за какво страната не е била задоволително готова за борбата. Самият Зеленски съобщи пред изданието по този мотив, че западните водачи не са споделили с Киев разследваща информация за проектите на съветските войски преди началото на войната. " Никой не ни сподели съответни материали, в които да се споделя, че удари ще бъдат нанесени от една или друга посока ", сподели той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР