Украинският президент Володимир Зеленски даде ясен знак, че е възможен

...
Украинският президент Володимир Зеленски даде ясен знак, че е възможен
Коментари Харесай

Трябва ли да говорим? Трябва! - Зеленски готов на преговори с Путин

Украинският президент Володимир Зеленски даде явен знак, че е вероятен поврат в връзките с Русия. Той е подготвен да се срещне с съветския си сътрудник Владимир Путин в Минск за договаряния с присъединяване на Германия, Англия, Съединени американски щати и Франция, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирайки изказване на Зеленски в обществените мрежи.
" Искам да се обърна към съветския президент Владимир Путин. Трябва ли да приказваме? Трябва. Нека да обсъдим на кого принадлежи Крим и кой не е в Донбас ", съобщи Зеленски. " Предлагам за диалога да съберем следната компания: вие, аз президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, английският министър председател Тереза Мей, немският канцлер Ангела Меркел, френският президент Еманюел Макрон ", прибавя украинският президент.
" Мисля, че Александър Григориевич Лукашенко на драго сърце ще ни одобри в Минск ", отбелязва Зеленски.
Отношенията сред Украйна и Русия доближиха сериозна точка, откакто през 2014 година Москва анексира полуостров Крим и поддържа сепаратистите в спора в Източна Украйна, при който починаха 13 000 души, напомня Българска телеграфна агенция.
Засега Русия не е подготвена да даде отговор на поканата на украинския президент за договаряния за споразумяване на спора в Донбас, само че ще изследва предлагането, съобщи прессекретарят на Путин Дмитрий Песков. " Засега не съм подготвен да отговоря, това е безусловно нов формат ", сподели той. " Трябва да разберем дали сходна среща има вероятности, би трябвало да разберем що за нов формат се предлага ", посочи Песков.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР