Украинският президент Володимир Зеленски беше номиниран за Нобелова награда за

...
Украинският президент Володимир Зеленски беше номиниран за Нобелова награда за
Коментари Харесай

Володимир Зеленски беше номиниран за Нобелова награда за мир

Украинският президент Володимир Зеленски беше номиниран за Нобелова премия за мир от група европейски политици в отворено писмо, адресирано до Нобеловия комитет.

Групата изиска срокът за номиниране да бъде продължен до 31 март, с цел да може Зеленски и народът на Украйна да бъдат прегледани като номинация за нобеловата премия. Писмото, което е отворено за автограф до 30 март, към този момент е подписано от 36 политици от цяла Европа.

За да бъде взета под внимание номинацията, Нобеловата комисия ще би трябвало да направи изключение на правилото си, което гласи, че всички номинирани би трябвало да бъдат предложени за премията преди 31 януари.

Украинците скоро дружно ще честват успеха над Русия, сподели президентът Володимир Зеленски по време на посещаване в болница в Киев при ранени в спора, съобщи ДПА.

" Не би могло да бъде по различен метод, когато в нашата страна има такива мощни фамилии ", се споделя в негово изказване, оповестено от неговата канцелария малко след срещата му със семейство, членове на което били простреляни, до момента в който опитвали да се спасят.

По време на визитата Зеленски подари на 8-годишното дете в фамилията плюшена играчка. По информация от украински източници сестрата на момчето го е защитила, до момента в който те са били под обстрел от съветски военни. Той и майка му са получили съществени пострадвания, до момента в който бягали от Ворзел, северно от Киев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР