Украинският президент Володимир Зеленски атакува гневно българския си колега Румен

...
Украинският президент Володимир Зеленски атакува гневно българския си колега Румен
Коментари Харесай

И „Политико“ попиля Радев заради срещата със Зеленски: Беше стъписан, взираше се в бележника си

Украинският президент Володимир Зеленски нападна яростно българския си сътрудник Румен Радев в излъчена по малкия екран остра замяна на реплики в София и изрично се разгласи против опълчването на Радев на въоръжаването на Украйна. Това написа “Политико ” след срещата на Зеленски и Радев.
Изданието отбелязва, че българският президент, очевидно стъписан от възмущението на Зеленски, е помолил публицистите да изоставен залата в президентството, където се организираше срещата. (Това е малко заздравен трагичен резултат, тъй като всекидневно от диалозите на Радев открита, в случай че изобщо е, е някаква част – встъпителни думи, първи 5-10 минути и така нататък – бел. ред.)
Зеленски беше на посещаване в България, с цел да се срещне основно с пронатовското и проевропейско държавно управление на министър-председателя Николай Денков, което поддържа износа на оръжие за Украйна и също по този начин изследва способи за продажба на нуклеарно съоръжение за цивилен цели.
Срещата с Радев мина даже по-зле от предстоящото, установи още медията.
„ Не дай си Боже да ви сполети някаква покруса и да се окажете на моето място “, цитира медията Зеленски. „ И в случай че хората със споделени полезности не оказват помощ, какво ще вършиме? Ще кажете: Путин, апелирам те, заграби българската територия? “
„ Не, вие, като същински президент, сигурен съм, че не бихте позволили компромис с вашата самостоятелност. Ваше право е да не подкрепяте помощта за Украйна. Но в действителност бих желал да ме разберете вярно “, е представен Зеленски, до момента в който, както написа “Политико ”, Радев се взирал в бележника пред себе си.
Като отхвърли предлагането на Радев за дипломатическо решение, Зеленски акцентира, че Кремъл е почнал „ война на заличаване против украинците, а не против други страни “ и съобщи, че държавното управление на София – в несъгласие с Радев – е имало право да доставя оръжие.
„ Искам също по този начин да ви кажа, че с каквото и да разполага вашата войска във връзка с боеприпасите, то няма да е задоволително, с цел да се бие с Руската федерация. Вие нямате неприятна войска, хората ви са положителни, само че това няма да е задоволително да се биете против 160 милиона души. Ето за какво е добре да се дадат [оръжия], с цел да можем [ние] да се пазиме [сами] и войната да не пристигна при вас “, сподели украинския президент.
„ Украйна и НАТО би трябвало да имат общи полезности. Не може да бъде иначе “, добави Зеленски. „ Не можеш да подкрепяш Русия и да поддържаш балансираща позиция, тъй като Русия желае да унищожи НАТО, желае да унищожи Европа и Европейския съюз; това са техните цели. Разбирате ли ме? “
Преди да продължи диалогът, президентът Радев изиска телевизионните екипи да изоставен залата, показва “Политико ”.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР