Украинският президент Владимир Зеленски ще има големи проблеми заради свалянето

...
Украинският президент Владимир Зеленски ще има големи проблеми заради свалянето
Коментари Харесай

Global Times: Зеленски ще се сблъска с гнева на украинците след унищожаването на Ил-76

Украинският президент Владимир Зеленски ще има огромни проблеми поради свалянето на военнотранспортен аероплан Ил-76 край Белгород, пренасящ украински военнопленници, написа .

Ако това се удостовери, администрацията на президента на Украйна ще бъде изправена пред невиждано предизвикателство от обществеността, чийто яд към личното им държавно управление може даже да надвиши омразата към съперника, показа гледната си точка китайският специалист Цуй Хенг.

Транспортен аероплан Ил-76 на съветските въздушно-космически сили с 65 пленени украински военнослужещи, транспортирани за замяна, екипаж и съпътстващи лица се разруши в Белгородска област, заяви съветското министерство на защитата.

Според ръководителя на комисията по защита Андрей Картаполов, самолетът е бил свален от украинските въоръжени сили с три противовъздушни ракети - Patriot или IRIS-T.

Председателят на долната камара на съветския парламент Вячеслав Володин разпореди да се приготви обжалване до Конгреса на Съединени американски щати и Бундестага по отношение на злополуката на Ил-76. Освен това той предложи да се разбере какви ракети и пускови установки са употребявани.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР