Украинският президент Владимир Зеленски не вярва, че ако Доналд Тръмп

...
Украинският президент Владимир Зеленски не вярва, че ако Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Зеленски: Ще бъда много щастлив, ако Тръмп постигне мир в Украйна за 24 часа

Украинският президент Владимир Зеленски не има вяра, че в случай че Доналд Тръмп бъде определен за президент на Съединени американски щати, Вашингтон ще спре да оказва помощ на Киев и сподели, че ще се радва, в случай че някогашният глава на Белия дом реализира мир в Украйна за 24 часа.

В ефира на немския ефирен канал ARD Зеленски означи, че болшинството републиканци и демократи са за поддръжка на Украйна.

Така че е малко евентуално политиката на Съединени американски щати да зависи от един човек

сподели Зеленски.

Позовавайки се на декларираното от Тръмп желание за бързо разрешаване на спора в Украйна, в случай че бъде избран отново, той означи: „ Ако неговата формула докара до мир и му трябват 24 часа, с цел да го направи, тогава аз ще бъда доста благополучен президент “.

Президентът на Украйна счита, че в случай че Съединени американски щати в действителност отслабят напъните си да поддържат Киев, тогава Берлин ще би трябвало да поеме водещата роля.

Германия може да консолидира Европейски Съюз

, изрази мнение той.

По-рано Зеленски съобщи, че не е осведомен с проекта на някогашния президент на Съединени американски щати за реализиране на мир в Украйна. В същото време той акцентира, че е подготвен да одобри единствено формула, която да планува евакуиране на съветските войски. Зеленски сподели още, че не счита за кротичък проект никоя самодейност, учредена на признаването от Киев на Крим и Донбас като част от Руската федерация, само че означи, че това ще помогне за прекъсване на спора.

По-рано Тръмп съобщи, че в случай че бъде избран отново, има намерение да позволи спора в Украйна в границите на 24 часа.

Следващите президентски избори в Съединени американски щати ще се проведат през ноември. На 25 април 2023 година американският водач Джо Байдън разгласи, че ще се кандидатира за преизбиране на най-високия държавен пост. Тръмп разгласи влизането си в предизборната конкуренция през ноември 2022 година

 

Източник: ARD /  Превод:

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР