Украинският президент Петро Порошенко обяви, че Украйна е разработила и

...
Украинският президент Петро Порошенко обяви, че Украйна е разработила и
Коментари Харесай

Украйна имала крилата ракета с обсег 1000 километра

Украинският президент Петро Порошенко разгласи, че Украйна е създала и тествала сполучливо крилата ракета, чийто обхват е над 1000 километра, съобщи РИА Новости.

„ Имаме ракета, която сполучливо мина тестванията, и е способна да премине над 1000 километра разстояние и да носи военен снаряд от 150 кг “, съобщи украинският президент пред ICTV. По думите му стана въпрос за крилата ракета с висока точност.

Само преди дни съветникът на Порошенко Юрий Бирюков приказва за тествания с новия ракетен комплекс „ Нептун “. Според него снарядът е кадърен да преодолее 300 километра и да порази цели в Севастополския залив. Президентът Петро Порошенко сподели, че в този момент Украйна може да унищожи всеки един транспортен съд в радиус от 300 километра, който би се осмелил да нападне страната.

„ Това доста усилва нашата отбранителна дарба “, съобщи Петро Порошенко. По-рано през тази година украинският президент, който единствено след дни отива на балотаж против Владимир Зеленски, уточни, че Русия се готви за война с Украйна. По думите на сегашния държавен глава заплахата от пълномащабна война сред Русия и Украйна е „ изцяло действителна “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР