Украинският президент обяви, че войските му ще се прицелят в

...
Украинският президент обяви, че войските му ще се прицелят в
Коментари Харесай

Украйна се прицели в руските сили, които стрелят по и от АЕЦ Запорожие

Украинският президент разгласи, че войските му ще се прицелят в съветските сили, които обстрелват най-голямата атомна централа в Европа АЕЦ " Запорожие " или я употребяват като база, от която да насочат офанзивите си.

Това се случва на апелите на Г7 Москва да отдръпна армията си от централата, с цел да се избегне заплахата от атомна злополука.

" Всеки съветски боец, който стреля по централата или се укрива в нея, с цел да ни обстрелва оттова, би трябвало да разбере, че се трансформира в специфична цел за нашето разузнаване, нашите специфични служби и армията ни, " сподели Володимир Зеленски във видео послание в събота вечер.

Той не даде спомагателни елементи, само че повтори изказванието, че Кремъл употребява централата, с цел да изнудва Украйна и Европа с нея. Тя е в ръцете на Русия от ранните стадии на войната и от този момент отбраняващата се страна неколкократно заяви за пукотевица на терена ѝ.

Президентският консултант Михайло Подоляк упрекна Москва в това, че нанася удари по част от атомната централа, която зарежда Южна Украйна: " Целта е да пресечен връзката ни с централата и да обвинят украинската войска за това, " написа той в Twitter.

Генералният секретар на НАТО Антониу Гутереш прикани региона да се трансформира в демилитаризирана зона, само че Русия отхвърля да се съгласи с това предложение.

От седмици Киев твърди, че приготвя контраатака, с която да си върне контрола над " Запорожие " и околните региони от Херсонска област - огромна част от територията, която Москва завзе след началото на нашествието на 24 февруари.

По-рано през войната армиите на двете страни се бориха и за контрола на Чернобил, което също предизвика терзания за настъпване на нова злополука.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР