Украинският президент е наредил на армията да засили сигурността на

...
Украинският президент е наредил на армията да засили сигурността на
Коментари Харесай

Зеленски нареди на армията засилване на сигурността по границата с Беларус

Украинският президент е наредил на армията да ускори сигурността на север, към границата с Беларус, дни откакто стана ясно, че част от наемниците от „ Вагнер “ ще се реалокират в северната съседка на Украйна.
Анализираме доста деликатно всеки факт и всяка вероятност във всички направления. По решение на главнокомандващия въоръжените сили ЗалУжни и военачалник Наев е предоставено подсилване по северното направление за гарантиране на мира. Определени са уместни периоди.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Съдбата на „ Вагнер “ остава неразбираема след несполучливия протест против Русия преди седмица. По-рано водачът на частната войска – Евгений Пригожин, заяви, че военното министерство в Москва е желало групировката да бъде разпусната на 1 юли. А Владимир Путин разгласи, че бойците може да станат част от съветската войска или да отидат в Беларус. Президентът Александър Лукашенко е изискал „ Вагнер “ да образова беларуската войска, само че по думите му наемниците „ не са там “.

Междувременно от Съединените щати разясниха, че контраофанзивата на Киев съумява постепенно, само че несъмнено. Украинската войска заяви, че силите ѝ напредват на юг, както и в региона на Донецк.

Вашингтон обмисля изпращането на така наречен касетъчни муниции на Украйна, които съставляват голям брой експлозиви, събрани в една бомба или снаряд. Не е ясно обаче дали съдружниците на Съединените щати в НАТО ще поддържат сходен ход – повече от половината страни в Алианса са подписали спогодба за възбрана на потреблението на касетъчни муниции.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР