Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че руската инвазия в страната

...
Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че руската инвазия в страната
Коментари Харесай

Киев: Над 35% от украинската икономика не действа заради руската инвазия

Украинският министър председател Денис Шмигал съобщи, че съветската инвазия в страната му е унищожила над 25 000 км пътища, няколкостотин моста и 12 летища. Говорейки пред Би Би Си, Шмигал сподели, че над 100 просветителни институции, над 500 медицински заведения и 200 заводи също са разрушени или развалени. „ Около 35% от стопанската система сега не действа “, сподели той. Над 300 000 кв. км земя са били минирани или нечисти с бомби, добави той.

Шмигал пресметна, че 30 до 50% от Брутният вътрешен продукт на страната са изгубени. Месечният бюджетен недостиг е $5 милиарда. Според разнообразни оценки директните вреди върху инфраструктурата и стопанската система са към $600 милиард. Шмигал сподели, че държавното управление е отпуснало над $50 милиарда за незабавна реорганизация там, където това е допустимо.

Следващият стадий ще бъде възобновяване на съществена инфраструктура, като електроснабдяването и водоснабдяването, както и реорганизация на мостове и пътища. Третият стадий, по думите му, ще бъде „ великото възобновяване на страната ни “. „ Ние не желаеме единствено да възстановим тухли и бетон. Искаме да изградим нова страна. " Премиерът сподели, че това ще изисква украински средства, интернационална помощ и съветски пари. „ Убедени сме, че агресорът би трябвало да заплати за разрушенията, които е основал. Трябва да е ясно, за сметка на замразени съветски активи – иззети и трансферирани на Украйна за взаимно възобновяване на страната ни “, сподели той. /БГНЕС, Би би си
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР