Украинският посланик във Великобритания Валерий Залужни смята за приемливо отстъпването

...
Украинският посланик във Великобритания Валерий Залужни смята за приемливо отстъпването
Коментари Харесай

Залужни не изключва Украйна да отстъпи територии на Русия в замяна на мир

Украинският дипломат във Англия Валерий Залужни счита за задоволително отстъпването на територии за реализиране на мир с Русия, написа The Daily Telegraph, представен от " Фокус ".

Според него териториалният въпрос не е от първостепенно значение за Украйна при разрешаването на спора с Руската федерация, а по-важни са гаранциите за сигурност.

" Не съм споменавал териториите. Говорих за сигурност, сигурност и чувството да си в личния си дом. Ако живеех в личната си къща и знаех, че съседът ми е присвоил част от градината ми, бих споделил, че би трябвало да разгадаем този проблем. Ако не в този момент, тогава нашите деца ще би трябвало да го решат ", съобщи Залужни.

Според изданието изказванията на някогашния главнокомандващ ВСУ демонстрират смяна в риториката на украинските управляващи, които преди този момент упорстваха за невъзможността за реализиране на мир без връщането на всички изгубени територии.

Украински военни, с които разговаряха кореспондентите на изданието, обявиха, че са за скорошно преустановяване на спора заради огромните загуби и неспособност за реализиране на победа.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР