Украинският посланик у нас Виталий Москаленко е поискал официално с

...
Украинският посланик у нас Виталий Москаленко е поискал официално с
Коментари Харесай

Украинският посланик у нас Виталий Москаленко поиска официално с нота оръжие от България

Украинският дипломат у нас Виталий Москаленко е изискал публично с нота оръжие от България за Украйна от външното ни министерство, само че още няма отговор. " Имаме нужда от въоръжение, става дума за гаубици и ракетни системи - руско, остаряло въоръжение, с което можем да боравим ", добави той пред bTV.

" В петък изпратих нотата. Отговор не е допустимо да се получи за подобен къс интервал, само че аз ще пратя сходни апели и към други съответни институции да вземем за пример като Министерството на защита ", изясни още украинският дипломат.

Той призна, че в действителност 80 танка от страната му ще се ремонтират у нас. Украинският посланик разяснява и преместването на бежанците у нас: " Българският народ прояви изключителна емпатия и доста положително отношение към украинските бежанци, десетки хиляди дами и деца, по тази причина ние сме доста признателни на другарска България ".

Виталий Москаленко съобщи, че държавното управление и вицепремиерът Калина Константинова са се справили със задачата за преселването на бягащите от войната. Посланикът съобщи, че бързо се дава краткотрайна протекция на бежанците, а проблемите, свързани с огромните опашки, които видяхме при настаняването в буферни зони, са естествени в тази обстановка.

Той не се ангажира да допусна какъв брой ще продължи войната, само че съобщи, че украинците са подготвени да отбраняват земята си. " Преди няколко дни руснаците завзеха 70% територия на Северодонецк. Буквално за вчерашния ден в контраофанзива на украинските 50% на Северодонецк е още веднъж отвоювана ", настоя Москаленко.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР