Украинският парламент - Върховната Рада - свали имунитета на депутатката

...
Украинският парламент - Върховната Рада - свали имунитета на депутатката
Коментари Харесай

Арестуваха Надя Савченко за заговор за военен преврат

Украинският парламент - Върховната Рада - смъкна имунитета на депутатката Надя Савченко - някогашен боен водач, която стана национална героиня, откакто прекара месеци в съветски затвор, съобщи Асошиейтед прес.

Тя бе упрекната в скрит план за боен прелом. В тирада пред депутатите през днешния ден генералният прокурор на Украйна Юрий Луценко сподели, че Савченко крояла скрит план за нахлуване против Народното събрание с ръчни гранати и автоматизирани оръжия.

Според Луценко тя работила в скрито съглашение с проруските бунтовници в Източна Украйна за образуване на " терористичен прелом в полза на враговете на Украйна ". Той показа скрито записани диалози, в които Савченко приказва за контрабандно внасяне на оръжия от Изток. 

Савченко, откакто бе помилвана от съветския президент Владимир Путин, се върна в Украйна и бе определена в Народното събрание.

Тя сподели пред депутатите, че е знаела, че диалозите й се записват и е говорила за такива офанзиви, описвайки " сюрреалистична политическа провокация, с цел да осмее държавното управление ", което съгласно нея е предало очакванията на хората.

Тя бе арестувана в постройката на Народното събрание през днешния ден незабавно откакто имунитетът й бе свален, в осъществяване на настояването на Луценко да бъде задържана.

Савченко намерено подлага на критика президента на страната Петро Порошенко. Тя даже го назова " зложелател номер две " след Владимир Путин. 

" Трудно е да се бориш с зложелател номер едно, когато зад тила ти е зложелател номер две. Особено когато има възможност те да сключат договорка за твоето очистване “, разяснява Савченко преди време.

Българска телеграфна агенция
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР