Украинският опозиционен лидер Михаил Саакашвили е бил депортиран в Полша.

...
Украинският опозиционен лидер Михаил Саакашвили е бил депортиран в Полша.
Коментари Харесай

Саакашвили изгонен в Полша

Украинският опозиционен водач Михаил Саакашвили е бил депортиран в Полша . Това разгласи представител на граничните служби на Украйна, оповестява " Ройтерс ".

" Този човек пребиваваше нелегално на украинска територия и затова, в сходство с всички юридически процедури, той беше върнат в страната, откъдето е дошъл ", посочи представителят Олех Слободян в обява във " Facebook ".

Уточнява се, че към 16 ч. киевско време под наем аероплан е изхвърчал от Украйна за Полша със Саакашвили на борда.

По-рано през днешния ден той разгласи в профила си във " Facebook ", че е бил " похитен " от незнайни " похитители ", облечени в камуфлажни униформи.

 Саакашвили
Саакашвили " похитен " в Киев

Бил задържан от незнайни " похитители "

Саакашвили беше упрекнат в нелегално пресичане на полско-украинската граница при започване на септември предходната година.

В края на октомври украинската миграционна работа отхвърли да даде на Саакашвили статут на разположение, което се нуждае от спомагателна протекция. Съдът разгласи решението за законно. Саакашвили стачкува решението, обаче апелативният съд го удостовери. Адвокатите на политика подадоха тъжба във Върховния съд на Украйна.

В началото на февруари министърът на правораздаването Павел Петренко съобщи, че прокуратурата продължава процедурата по екстрадицията на Саакашвили. Той счита, че управляващите в Киев желаят да го депортират в Грузия . Според Саакашвили сходен ход ще докара до всеобщи митинги в Украйна.

В Грузия някогашният президент е упрекнат по няколко наказателни каузи. Тбилиси неведнъж изиска от Киев да екстрадира Саакашвили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР