Украинският опитен пилот Денис Кирилюк е загинал по време на

...
Украинският опитен пилот Денис Кирилюк е загинал по време на
Коментари Харесай

Елитни украински военни пилоти загинаха във въздушни битки

Украинският умел водач Денис Кирилюк е умрял по време на бойна задача. Това оповестиха от пресслужбата на 831 бригада на тактическата авиация във Facebook, осведоми " УНИАН ".

„ По време на осъществяване на бойна задача почина заместник-командирът на ескадрилата, щурманът на авиационната ескадрила майор Денис Кирилюк “, се споделя в известието.

По-специално, той е бил водач на изтребителна авиация от Военновъздушни сили на въоръжените сили на Украйна, като е извършил повече от 80 полета, 70 от които по време на войната

„ През август 2022 година за персонална смелост и самоотвержени дейности, проявени в отбрана на държавния суверенитет и териториалната целокупност на Украйна, честност на военната клетва, Денис е награден с медал „ За смелост “ III степен “, означават от пресслужбата.

Загубите в украинската авиация - какво е известно

През май предходната година стана известно, че полковник Игор Бедзай, някогашният пълководец на 10-та Сакска морска авиационна бригада на Военноморски сили на Украйна, е умрял в борба с съветските сили, написа още Блиц.

През август стана известно, че Антон Листопад е умрял в битка - той е един от най-хубавите военни водачи в Украйна.

През същия месец бе съобщено за гибелта на героя на Украйна Александър Кукурба. Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че е умрял по време на 100-ия си военен полет.

В началото на 2023 година бе обявено за гибелта на командира на авиационно звено на авиационната ескадрила Даниил Мурашко. Мъжът не е съумял да катапултира безвредно, до момента в който се е опитвал да насочи самолета надалеч от жилищни здания.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР