Украинският нападател Евгений Сердюк направи впечатляващи мачове с екипа на

...
Украинският нападател Евгений Сердюк направи впечатляващи мачове с екипа на
Коментари Харесай

Сердюк пред Sportal.bg: Правя важна стъпка напред, избрах ЦСКА 1948 пред много отбори

Украинският нападател Евгений Сердюк направи впечатляващи мачове с екипа на Черно море. Той означи 15 гола в 25 срещи, което притегли внимание на футболни експерти от разнообразни страни. Сердюк обаче желае да надгради и одобри предизвикването да остане по българските терени с екипа на ЦСКА 1948. За своите упования, за войната и за съперничеството с Лудогорец – това са тематиките, които Евгений разяснява пред камерата на Sportal.bg.

- Здравейте, за какво избрахте ЦСКА 1948? 
- Постъпи предложение към мен от този клуб. След това се срещнах с упоритостите и вероятностите на тима. Аз желаех просто да дам път на развиване на моята кариера. Аз съм на 24 години и трябваше да взема решение, с цел да играя футбол на по-високо равнище. Много ми харесаха организацията в клуба и неговите упоритости.

- Имахте ли оферти от други клубове?
- Да, имах доста оферти от разнообразни страни. Но това бяха просто запитвания, диалози, без нещо съответно. Нямаше съответно предложение, както това на ЦСКА 1948.

- Кое беше първото нещо, което ви сподели Любослав Пенев?
- Пожела ми триумф, както и да въвеждам голове. Да реализирам положителни резултати.
 

- Вие знаете ли, какъв състезател беше Любослав Пенев? 
- Зная. Той е играл във Валенсия и Атлетико Мадрид. Разбрах, че е забил хеттрик на Реал Мадрид. Научих, че е бил прелестен централен нападател.
 

- Може ли вашият тим да бъде по-добър от Лудогорец? 
- Разбира се. Това е футбол и всичко е допустимо. Затова обичам спорта и най-много футбола. Именно поради опциите имам вяра, че е допустимо – поради уменията на играчите, на тима...
 

- След като играхте в Португалия, за какво избрахте България?
- В Португалия беше доста комплицирана обстановката. Беше доста комплицирано за мен през тези пет години. Но пък натрупах значим опит там, който ми оказва помощ по-късно. Избрах България неслучайно. Първо тъй като тя е напълно покрай Украйна и беше елементарно да пътувам при фамилията си, само че в този момент в моята татковина е война... На мен ми харесва тук и метода на игра. Футболът е доста открит, а това ми разрешава да демонстрирам своите благоприятни условия. В Португалия обаче не бе по този начин. Там футболът е доста тактически затворен. Постоянно тренирахме ъглови удари, осъществяване на директни свободни удари, работихме доста дълго върху играта в отбрана. Почти не тренирахме извършения за офанзива. Тук е напълно друго. Изкючително доста ми харесва атакуващият футбол, който изповядва Любослав Пенев.

 

- Когато има война у дома, по какъв начин можете да мислите за футбол? 
- Ние сме експерти. Това е част от нашата работа. Разбира се е мъчно... доста е мъчно. Това е доста комплициран миг за Украйна. Много мъчно даже се приказва за това. Вярвам, че нашите сили ще защитят страната ни и ще може да се завърна скоро в своята татковина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР