Украинският министър на здравеопазването Виктор Ляшко съобщи данни за степента

...
Украинският министър на здравеопазването Виктор Ляшко съобщи данни за степента
Коментари Харесай

Украинският здравен министър: Има 28 000-кратно превишение на някои показатели във водите на Днепър

Украинският министър на опазването на здравето Виктор Ляшко заяви данни за степента на замърсяване на водата в река Днепър, след разрушаването на язовирната стена на Каховската водноелектрическата централа.

В изявление за Би Би Си Украйна Ляшко съобщи, че има 28 000-кратно превишение на някои индикатори.  " Затова къпането, риболовът са неразрешени. Тази вода не може да се пие, не може да се употребява за напояването на добитъка. Когато човек се къпе в такава вода, има евентуална заплаха от заболяване. Пречиствателните станции са минали към спешни режими на стерилизация. Засилено е наблюдението на качеството на водата във водопреносната мрежа, с цел да се предотврати зараза ", уточни украинският здравен министър, представен от украинската осведомителна организация УНИАН.

Запитан дали е имало случаи на холера в южната част на страната, Ляшко отговори: " Няма нито един случай на холера измежду хората. Извършваме епидемиологичен мониторинг на водните резервоари и понякога са откривани холерни вибриони, без значение дали са свързани с наводнения или не. Такъв е бил казусът и в предишното. Днес този тип холерен вибрион (бактерия, извършител на холера), който може да провокира експлоадиране на инфекциозни болести, не е регистриран ", написа Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР