Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба призова днес от

...
Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба призова днес от
Коментари Харесай

Кулеба се обърна към Запада от бомбоубежище: Увеличете военната си помощ за Украйна!

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба прикани през днешния ден от бункер Запада да усили своята военна помощ за страната му, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

 

" Аз съм може би първият външен министър, който се обръща към Съвета на Европейски Съюз по външни работи от бомбоубежище поради сирените за въздушна паника ", написа в " Туитър " Кулеба. Той изиска по-конкретно от сътрудниците си от Европейския съюз повече помощ в региона на противовъздушната защита и по-големи доставки на боеприпаси.
 
Кулеба, който приказва от Киев на срещата на външните министри от Европейски Съюз в Люксембург посредством видеоконферентна връзка, прикани също да бъдат наложени наказания на Иран, тъй като доставя Русия с военни дронове.

 

Днес съветските въоръжени сили нанесоха в Украйна поредност удари, в това число с ирански безпилотни летателни апарати. По последни данни на украинските управляващи са били убити минимум осем души - четирима в столицата Киев и още четирима в северната Сумска област.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР