Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба коментира пред Нова

...
Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба коментира пред Нова
Коментари Харесай

Кулеба: България не бива векове наред да прощава жестокостите на Русия

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба разяснява пред Нова тв помощта, която България оказва на страната му както през днешния ден, по този начин и в първите дни на войната. Той засегна и отношението на българите към Русия и съветската войска - би трябвало ли епохи по-късно да сме признателни на руснаците и да подценяваме дейностите им през днешния ден.

„ В първите часове и дни ти излиза наяве, че всичко опира до самия теб. Дори и да желае да ти помогне, съответната страна ще има потребност от време да изпрати тази помощ. Със задълбочаването на войната преживявахме и положителни, и неприятни моменти с разнообразни страни. Мога да загатна Германия. Много полемики мога да опиша с разнообразни страни. Имахме положителни и неприятни моменти и с България ”, уточни той.

„ Ние прекосяваме през стадий, какъвто България е претърпяла, борейки се за своята самостоятелност, за свободата си. Аз скърбя постоянно, когато българи с проруски усеща не осъзнават това. Ако вие сте признателни на съветската войска, която ви е помогнала, с цел да извоювате независимостта и свободата си от поробителите, не значи, че епохи наред сте длъжни да простите закононарушенията, жестокостите, експанзиите и окупациите, осъществявани от нея. Не става по този начин ”, добави Кулеба.

ТЕМА преди 9 часа 431 преди 11 часа 985 преди 1 ден 490
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР