Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба е във Варшава,

...
Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба е във Варшава,
Коментари Харесай

Кулеба е във Варшава, за да гарантира безпроблемното преминаване на военна помощ за Киев

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба е във Варшава, с цел да подсигурява безпроблемното прекосяване на военна помощ за Киев през полско-украинската граница, съобщи Франс прес. Границата обаче е блокирана от протестиращи полски фермери.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12760
" Имах прям диалог в продължение на над един час с представители на полското държавно управление ", съобщи Кулеба в " Екс ". " Ценя решенията, които ще разрешат безпроблемната доставка на военно съоръжение и на филантропична помощ за Украйна ", добави той.

" Киев и Варшава схващат ясно кой е нашият общ зложелател ", добави Кулеба, визирайки Русия. Министърът добави, че двете страни се пробват да разрешат проблематичните въпроси.

Полша е измежду най-големите поддръжници на Украйна от началото на съветското навлизане в Украйна преди две години, само че връзките сред Варшава и Киев бяха отровени през последните месеци от търговски разногласия.

След дълга обсада на границата от тираджии, полските фермери започнаха там ново протестно придвижване и блокираха пропускателни пунктове в Украйна, като подлагат на критика по-специално неконтролируемия, както те споделят, импорт на селскостопанска продукция от тази страна. 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога прикани през вчерашния ден за образуване на договаряния сред държавните управления на двете страни, които да се състоят на общата граница преди 24 февруари, с цел да се разсеят напреженията, на които единствено Москва може да се радва.

Полският министър председател Доналд Туск разгласи, че съвещание на държавните управления на двете страни ще се организира, както е било контрактувано преди този момент – на 28 март във Варшава. Той разгласи, че Полша ще впише пропускателните пунктове с Украйна в листата на сериозно значимата инфраструктура, с цел да избегне нарушавания на трафика там, които биха могли да повлияят на доставката на военна и филантропична помощ за Украйна.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР