Украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба е убеден, че

...
Украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба е убеден, че
Коментари Харесай

Далекобойни ракети и изтребители - темите на Кулеба в Мюнхен

Украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба е уверен, че актуалната Мюнхенска конференция по сигурността ще бъде значима, защото на нея ще се вземат решение въпросите на сигурността на Украйна, Европа и света като цяло.

" Тази година на Мюнхенската конференция по сигурността ще разпространяваме предпочитани за Украйна тематики. Ключова е доставката на ракети с отдалечен обхват на деяние и откриването на доставки на бойни самолети , защото самолетите са последният тип оръжия, които би трябвало да бъдат деблокирани, откакто предходната година с напъните на командването. Ще приказваме и за участието на Украйна в НАТО и за бъдещето на Русия като цяло ", са думите на Кулеба, представени от " Украинска истина ".

Украинският посланик напомни, че точно на Мюнхенската конференция преди година, в която, наред с други неща, е призовал Украйна да получи оръжие.

Мюнхенската конференция по сигурността ще се организира от 17 до 19 февруари , в навечерието на годишнината от пълномащабното навлизане на Русия в Украйна.
 Кремъл няма покана за Мюнхенската конференция по сигурността
Кремъл няма покана за Мюнхенската конференция по сигурността

Ръководителят на конференцията счита доставката на изтребители за Украйна за целесъобразна

На тазгодишното събитие не е поканен представител на съветското държавно управление. Вместо членове на държавното управление от Русия обаче бяха поканени представители на съветското гражданско общество и съпротива, измежду които някогашният международен първенец по шахмат Гари Каспаров и критикът на Кремъл Михаил Ходорковски.

Междувременно стана ясно, че ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел публично е поканил украинския президент Володимир Зеленск и да участва на срещата на върха на водачите на Европейския съюз, която ще се организира в Брюксел на 9-10 февруари. От съображения за сигурност не се дава спомагателна информация.

Това ще е второто излизане на Зеленски от страната от началото на войната на Руси я против Украйна. , с цел да отиде във Вашингтон и да се срещне с американския президент Джо Байдън през декември 2022 г. 

Пътуването на Зеленски ще стане в миг, в който интензивно както украинското разузнаване, по този начин и западните сътрудници приказват за започване на нова атака от страна на Кремъл.
 ISW: Украйна продължава да се готви за съветска офанзива към 24 февруари
ISW: Украйна продължава да се готви за съветска офанзива към 24 февруари

Кремъл се готви за продължителна война в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР