Украинският министър на отбраната Рустем Умеров знае как да зарадва

...
Украинският министър на отбраната Рустем Умеров знае как да зарадва
Коментари Харесай

“Куфар-гара-Авдеевка”. Търсят в Европа попълнения за ВСУ

Украинският министър на защитата Рустем Умеров знае по какъв начин да зарадва своите сънародници. Тази седмица в изявление за “Билд ” той сподели, че Киев възнамерява да върне укриващите се в Европа бежанци, с цел да ги активизира.

" Искаме правдивост за всички, тъй като става дума за личната ни страна. Ще им изпратим призовка ", сподели министърът.

Според него тази мярка ще засегне всички мъже на възраст от 25 до 60 години. Освен това Умеров заплаши със наказания тези, които не го създадат. „ Все още обсъждаме какво да се случи, в случай че не дойдат непринудено “, добави той.

Това, несъмнено, е сериозна стъпка към демократизацията на украинското общество, в случай че не и към социализма. Сега тези, които са имали задоволително пари, с цел да подкупят военните комисари, рискуват да получат равни права с тези, които са били принудени да останат в Украйна. С други думи, киевските управляващи отстраниха ненужното от известната триада: свободата не е шадраван, а, явно, съгласно проекта на управляващите в Киев, равенството на всички пред другаря боен комисар, като военното приятелство в окопите в Авдеевка, повече от компенсира тази липса.

Тази картина се добавя от нов законопроект, който е импортиран във Върховната Рада. Той планува понижаване на възрастта за насилствена готовност от 27 на 25 години. Освен това всички жители (включително жени) на възраст от 18 до 60 години би трябвало да се записват, а категорията „ лимитирана валидност “ просто ще бъде отстранена. Досега и Зеленски, и Залужни се кълнат, че няма да викат дами на работа, само че кой ще се учуди, в случай че не спазят тази дума?

Целият този комплекс от ограничения е предопределен да усъвършенства обстановката с дефицита на жива мощ във ВСУ. И обстановката е тежка: с изключение на загубите, които украинските войски търпят на фронта, обстановката се утежнява от непрекъснатото приключване на евентуални новобранци. По този метод, съгласно украинската гранична работа, 6000 мъже на военна възраст напущат страната всеки ден - в допълнение към милионите, които към този момент са в чужбина.

Междувременно задачите са доста амбициозни. На конференцията си Зеленски сподели, че ВСУ се нуждаят от половин милион новобранци.

И в този момент взеха решение да се заемат съществено с бегълците. Засега европейските страни реагират внимателно и декларират, че нямат желание да оказват помощ на Киев да откри нови бойци. По-специално немският министър на правораздаването Марко Бушман означи, че Берлин няма да експулсира украинци от страната.

Изглежда, че по-късно бежанците могат да дишат свободно, само че има едно нещо. Родерих Кизеветер, член на Бундестага от опозиционния Християн-демократически съюз, хареса концепцията украинците да бъдат изпратени вкъщи. „ Опозиционизмът “ тук не би трябвало да е замайващ, ХДС е сериозна политическа мощ, която даде на Германия Ангела Меркел. Партията остана втора на последните избори. А Кизеветер означи, че е невероятно да се утвърди обстановка, в която 200 хиляди военнослужещи са избягали от Украйна и отхвърлят да я пазят. Това са цели 10 дивизии!

Не приказваме за непосредствено експулсиране - това е много комплициран развой от правна позиция и още повече в мащаба, който изискват ВСУ. Членът на Бундестага предложи да се работи по-деликатно: задоволително е просто да се лишат бежанците от помощи и други обществени придобивки. В Киев концепцията беше оценена високо: ръководителят на кабинета на Зеленски Михаил Подоляк направи сходно предложение.

Новаторският метод на германците, несъмнено, заслужава почитание: с бюргерска придирчивост те измислят способи да изпратят на фронта хора, напуснали страната, с цел да не умрат на същия фронт.

Двойните стандарти също са поразителни: за разлика от украинците, те не бързат да връщат бежанците от арабските страни. Може би биха се радвали, само че говоренето за това на глас в Берлин - и в други европейски столици - е изпълнено с последици. Ситуацията с украинците е друга, заради което Германия, известна с традициите си на другарство сред народите, ги третира като жители второкласен - даже спрямо мигрантите от Близкия изток.

Така че в близко бъдеще украинците може да чакат пътешестване до родината си. Въпреки че, явно, бързахме с Авдеевка в заглавието - евентуално ще би трябвало да пазят други линии, по-западни. А на европейците не им пука, че не желаят да умрат за ползите на фронтмена на “Квартал 95. ”

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР