Украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви, че войната с

...
Украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви, че войната с
Коментари Харесай

Войната в Украйна влиза в продължителна фаза


Украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи, че войната с Москва навлиза в " продължителна фаза ", съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5370
" Русия се готви за дълготрайна военна интервенция ", съобщи той във видеоразговор с министрите на защитата на Европейския съюз и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. " Войната навлиза в продължителна фаза ", добави той в речта си, която беше оповестена в профила му във " Facebook ". Според Резников съветските войски сега укрепват позициите си на териториите, които заемат в Запорожка и Херсонска област, с цел да " преминат в защитителен режим, в случай че се наложи ".

" В момента главните старания на Кремъл са съсредоточени върху опитите за обграждане и заличаване на на украинските въоръжени сили в Донецка и Луганска област " в източната част на страната, която частично е в ръцете на проруските сепаратисти, добави той.

Пред сътрудниците си от Европейски Съюз Резников уточни като цел на Москва и " основаването на сухопътен кулоар, свързващ Русия с Крим " - полуостровът, който Москва анексира през 2014 година, както и окупирането на " цялата Южна Украйна ". Той прикани западните съдружници на Украйна да се координират повече в доставките на оръжие за Киев, " с цел да освободим нашите територии допустимо най-скоро ".

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР