Украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви, че Киев не

...
Украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви, че Киев не
Коментари Харесай

Резников: Киев не напада руска територия

Украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи, че Киев не атакува съветска територия и " се стреми към естествени връзки " с Москва, оповестява ТАСС.

„ Нямаме потребност от съветска земя “, сподели Резников в изявление, оповестено през днешния ден от медийната група Funke. Според него Украйна се " стреми към естествени връзки " с Русия, както с Полша, Словакия или Румъния. Министърът отхвърли и присъединяване на Украйна в обстрела на Белгородска област.

Резников приказва и за подготвяните от Киев настъпателни интервенции. Според него те са вероятни " на две-три места на бойното поле, както на юг, по този начин и на изток ".

Темата за допустимо контранастъпление на украинските войски се разисква в медиите от няколко месеца, споменават се разнообразни дати. Руското външно министерство по-рано съобщи, че откритите спекулации на западните страни за идното украинско контранастъпление удостоверяват директното им присъединяване в спора, прибавя ТАСС.

" Имаме съществени шансове да създадем пробив през лятото ", споделя в оповестено през вчерашния ден изявление във френския в. " Уест-Франс " Олексий Резников, оповестява Българска телеграфна агенция. " Искаме да сломим волята на руснаците за победа във войната ", споделя министърът и акцентира, че задачата на контранастъплението е Украйна да си възвърне териториите " в интернационално приетите граници от 1991 година ", в това число и Крим. Мащабното контранастъпление " ще докара до ново евакуиране на руснаците от наши територии ", предвижда той.

" Вагнер " употребява пандизчии и по време на обсадата на Бахмут за осем месеца починаха и бяха ранени 60 хиляди души ", споделя Резников пред френското издание, без да прецизира дали става дума за общите загуби на двата лагера или не.

В изявлението украинският министър на защитата обръща внимание на това, че Украйна се нуждае от незабавни доставки на оръжие от западните си съдружници.

Пред френския ежедневник Резников показва и вярата си, че " до края на годината " Киев ще получи изтребители Ф-16 американско произвеждане, с чиято помощ украинските сили ще могат да се опълчват на съветската въздушна мощност и да нанасят удари по ариергарда на съветските войски.

Инфо: ТАСС, Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР