Украинският министър на отбраната Олексий Резников е поискал от страните

...
Украинският министър на отбраната Олексий Резников е поискал от страните
Коментари Харесай

FT: Украйна иска от ЕС да увеличи доставките на боеприпаси до 250 000 на месец

Украинският министър на защитата Олексий Резников е изискал от страните от Европейски Съюз да усилят доставките на муниции до 250 000 артилерийски снаряда на месец, заяви Financial Times (FT).

 

В писмо до сътрудниците си от 27-те страни членки на Европейски Съюз, с което FT разполага, Резников написа, че заради дефицита на муниции украинските сили не могат да употребяват пълноценно потенциала на съществуващите артилерийски системи.

 

Искането надалеч надвишава пакета от помощи за Украйна, който сега се разисква от Европейски Съюз, отбелязва изданието.

 

Резников написа, че артилерията играе " решаваща роля в унищожаването на военната мощност на съперника ".

 

Според него Украйна създава приблизително 110 000 155-милиметрови снаряда месечно, което е една четвърт от количеството, което употребява Русия.

 

Според Резников, в случай че Украйна не страдаше от дефицит на муниции, тя би могла да създава 594 000 снаряда месечно. " Според нашите калкулации минималното условие за сполучливи бойни задачи е най-малко 60 % от цялостните муниции, или 356 400 снаряда на месец ", споделя той.

 

Тази седмица медиите оповестиха, че Европейски Съюз приготвя проект от три точки за обезпечаване на Украйна с нужните муниции.

Според документа, който беше прегледан от публицисти на Bloomberg, предлагането планува незабавна доставка на муниции, по-специално 155-милиметрови артилерийски снаряди от съществуващите ресурси или от чакащите поръчки, както и потреблението на взаимна система за доставяне.

В предлагането се приканва също по този начин за създаване на военни качества на Европейски Съюз, които да дават отговор на актуалното и бъдещото търсене на оръжейни доставки.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР